הגורמים העיקריים המשפיעים על ההליך המדורג
מתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי. איך מתחילים את ההליך המדורג?
לפי הנהלים של משרד הפנים הישראלי, כדי להתחיל את ההליך המדורג מחויב בן הזוג הזר בקבלת אישור כניסה מיוחד לישראל.
לא כדאי לנסות להיכנס לישראל במעמדו של תייר כאשר המטרה היא איחוד משפחה. זה עלול להסתיים בסירוב כניסה, מעצר ואיסור כניסה לישראל ל-5 עד 10 שנים.
כדי למנוע את זה, על בן הזוג הישראלי לפנות למשרד הפנים עם הבקשה לכניסתו של בן הזוג המוזמן לישראל למטרת איחוד המשפחה.
במידה ושני בני הזוג שוהים בחו׳׳ל ומתכננים לחזור לישראל ביחד, יש לפנות לקונסולית ישראל בחו”ל. כדי לפעול לפי החוק ולא להיתקל בתוצאות קטלניות, מומלץ לקבל ייעוץ מעורך דין לענייני הגירה.
מה עוד חשוב לדעת על ההליך המדורג?
טרם כניסתו של בן הזוג המוזמן לישראל למטרת איחוד משפחה, עליו להצטייד במסמכים נדרשים (הרשימה זמינה באתר משרד הפנים). עם זאת, לעתים משרד הפנים עלול לדרוש מסמכים נוספים שאינם נכללים ברשימה. תמיד מומלץ להתעדכן אצל מומחה איזה מסמכים נוספים עלולים להידרש במקרה הספציפי שלכם, איך לנסח את המסמכים כראוי, אילו מסמכים חייבים תרגום לעברית ואיפה לאשר את התרגום.
אם התהליך מתנהל חלק, הוא לוקח 4–5 שנים עד קבלת אזרחות במקרה של נישואים רשמיים וכ-7 שנים עד קבלת מעמד תושב קבע במקרה של נישואין אזרחיים. לזוגות החיים בנישואין אזרחיים גם קיימת אפשרות להגיש בקשה לאזרחות לבן/בת הזוג הזר/ה, אך ייתכן ויהיו תנאים נוספים לקבלת המעמד.
הליך מדורג לזוגות נשואים
הליך מדורג לנשואים אזרחיים
למה צריך עורך דין בהליך מדורג?
חשוב להבין כי גם העמידה בכל ההוראות והנהלים של הרשויות עדיין לא מבטיחה מעבר חלק של ההליך המדורג וקבלת מעמד האזרח. משרד הפנים רשאי לסרב לבקשת הסדרת מעמד בכל שלב של ההליך המדורג על בסיס חשד באי-כנות הקשר. פנייה מוקדמת לעורך דין עלולה למנוע את הצורך לערער על החלטות משרד הפנים בבית המשפט.
עבודה איתנו
שאלות נפוצות
מה זה ההליך המדורג לבני זוג נשואים?
ההליך המדורג הוא ההליך המאפשר לבני זוג להתאחד ולאמת את נישואיהם בישראל. ההליך כולל הנפקה לבן הזוג הזר אשרת עבודה מסוג ב/1, לאחר מכן אשרה מסוג א/5 (רישיון לישיבה ארעית של אזרח זר) ובסופו של דבר — מעמד תושב קבע או אזרח ישראל. התהליך מתחיל בהגשת בקשה לפתיחת תיק במשרד הפנים. זהו שלב חשוב שדורש איסוף מסמכים וליווי משפטי.
איך להתאזרח בארץ דרך נישואין?
התאזרחות דרך נישואין אפשרית בשני דרכים: 1. עליה משותפת של בני הזוג לפי חוק השבות — אם הזוג נישא לפני העליה.
2. איחוד משפחות — אם הזוג נישא לאחר שאחד מבני הזוג קיבל אזרחות ישראלית. זהו ההליך המדורג.
ההליך מתחיל כאשר אזרח ישראלי מודיע על שינוי המעמד למשרד הפנים/הקונסוליה הישראלית בחו”ל.
אילו עורכי דין מתמחים בהליך המדורג והכשרת נישואין בישראל?
עורך דין צריך להיות מוסמך בתחום ענייני הגירה. במשרדנו עובדים מספר עורכי דין מנוסים המתמחים בהליכי איחוד משפחות דרך ההליך המדורג ומגורים משותפים, ניהול תיקים להכשרת נישואין והצטרפות ילדים לתהליך. אנו מחזיקים בניסיון רב שנים בליווי משפטי של משפחות בכל שלב של התהליך הסדרת מעמד בישראל.
מהן המאפיינים של הסדרת מעמד של נישואים חד-מיניים / זוגות להט"ב+ בישראל?
מדינת ישראל מכירה בנישואים חד-מיניים. בני זוג להט”ב+ יכולים לעלות לישראל אם נישואיהם נערכו לפני קבלת האזרחות על ידי בן/בת זוג בעל/ת הזכות לעליה לפי חוק השבות. אם הזוג נשא לאחר העליה או אם הזוג חי ללא רישום של הקשר, ניתן להסדיר את מעמדם בישראל ולהשיג מעמד של תושב קבע או אזרח לבן/בת הזוג הזר. כל הליך הוא אינדיבידואלי ומלא בניואנסים משפטיים.
מהם הדרישות לנטורליזציה בישראל דרך נישואין?
כדי להסדיר מעמד בישראל דרך נישואין, יש לענות להוראות המפורטות בהנחיות משרד הפנים. יש להוכיח כי הנישואין אינם פיקטיביים, כי הם לא נערכו במטרה לקבל אזרחות וכי הקשר בין בני הזוג כנה. בשלב הבא ידרשו מספר רב של מסמכים המשמשים כהוכחה שהזוג השתקע בישראל. בנוסף, האזרח הישראלי יידרש בדיקת תיקו בשירות הקונסולרי של ״נתיב״ בירושלים.
אילו מסמכים נדרשים לאימות נישואין בארץ?
משפחתי של שני בני הזוג עם אפוסטיל, תעודות גירושין (במידה ובעבר המועמדים היו נשואים) ותרגום ואימות של מסמכים אלו אצל נוטריון ישראלי. הרשימה המלאה של המסמכים נוצרת בפגישת ייעוץ עם עורך דין, מכיוון שהיא תלויה בנסיבות האישיות ובמקום בו הזוג מתחיל את התהליך והאם שני בני הזוג נמצאים בישראל או שבן הזוג הזר נמצא בחו׳׳ל.
קביעת פגישה
השאירו את פרטי הקשר שלכם ומנהל הפרויקט שלנו ייצור איתכם קשר בהקדם האפשרי.
אודות חברה
המשרד מעניק שירותים משפטיים בתחום הגירה, משפחה, מסחרי ומשפט עבודה, מבצע עסקאות נדל”ן, מפתח פתרונות פרטניים לעסקים ופרטיים ומעניק ליווי משפטי לחברות ישראליות ובינלאומיות. עורכי הדין שלנו משתתפים בקביעות בעבודת ועדות ייעודיות בלשכת עורכי הדין בישראל ובכנסת, יוצרים תקדימים שיפוטיים, משפרים מנגנוני רגולציה בתחומי המשפט השונים, מעניקים סיוע מייעץ לנציגויות רשמיות של מדינות זרות וארגונים ציבוריים משמעותיים הממוקמים בישראל ישראל ומחוצה לה.