עורך דין לדיני משפחה
דיני משפחה בישראל הם מערכת מורכבת ובעלת מאפיינים ייחודיים. נושאים משפחתיים נידונים הן בבתי המשפט האזרחיים והן בבתי הדין הדתיים. כדי להינשא או להתגרש, להסדיר ירושה או לממש זכויות משפחתיות אחרות – חשוב להבין היטב את המורכבות המשפטית. אך גם זה לא תמיד מספיק. לעיתים לא ניתן להסתדר ללא סיוע של עורך דין מקצועי ומנוסה. לכן בישראל, כמעט לכל אדם אחראי יש עורך דין לדיני משפחה – כמו שיש לו רופא משפחה.

באילו מקרים ייתכן שתזדקקו לעורך דין?

הסכם ממון
הסכם ממון אמנם לא מבטיח אושר זוגי, אבל במקרה של פרידה – שממנה אף אחד לא חסין – הוא יכול להקל משמעותית על שני בני הזוג ועל ילדיהם.
לכן חתימה על הסכם ממון היא צעד אחראי ובוגר, שיכול למנוע סכסוכים ומורכבויות בעתיד.
אפשר לחתום על הסכם ממון לפני הנישואין, לאחריהם, וגם ללא נישואין כלל – במסגרת זוגיות אזרחית, כולל זוגות חד-מיניים.
לעולם לא מאוחר לערוך הסכם ממון.

גירושין בישראל
אם אתם שוקלים להתגרש – אל תתייעצו עם ההורים, החברים או הקרובים. דברו עם עורך הדין שלכם. זה מה שיקבע איך תצאו מההליך – ובאיזה קצב.
בישראל, הליכי גירושין מתנהלים הן בבית הדין הרבני והן בבית המשפט לענייני משפחה. מקובל לחשוב שבית הדין הרבני נוטה לטובת הגבר, ובית המשפט לענייני משפחה – לטובת האישה. זו כמובן הכללה גסה, וכל מקרה נבחן לגופן. אבל חשוב לדעת: אם ההליך נפתח בבית הדין הרבני – לא ניתן להעביר אותו לבית המשפט לענייני משפחה, ולהפך, לכן יש משמעות גדולה לשאלה מי פותח בהליך.
ולכן – תכתבו קודם לעורך הדין שלכם.

בדיקת DNA: קביעת אבהות באמצעות בדיקה גנטית
בדיקה גנטית בישראל נערכת במספר מקרים – לקביעת אבהות, קביעת או ביטול מזונות, מימוש זכויות ירושה או לצורך הכרה בזכות לעלייה.
בדיקת DNA לצורך קביעת אבהות מתבצעת רק על פי החלטת בית המשפט לענייני משפחה. בתי המשפט בישראל אינם מכירים בתוצאות בדיקות שנעשו במעבדות גנטיות מחוץ לישראל.
לא ניתן לבצע בדיקת DNA לקביעת אבהות ללא ליווי של עורך דין. ההליך מוגדר ומפוקח על פי דין, ובית המשפט לא יורה על ביצוע הבדיקה ללא ייצוג משפטי של עורך דין המתמחה בדיני משפחה.
שאלות נפוצות
אילו זכויות וחובות יש לעולים בעת גירושין בישראל?
עולים חדשים כפופים לחוקי המשפחה בישראל, בדיוק כמו כל אזרח אחר. הזכויות והחובות שלהם בעת גירושין נקבעות לפי הדין הישראלי.
עם זאת, קיימת הבחנה חשובה עבור עולים חדשים: אם בני הזוג מחליטים להתגרש בתוך שלוש השנים הראשונות לעלייה, מעמד האזרחות של בן/בת הזוג הלא-יהודי עלול להימצא בסכנה. ייתכן שהרשויות יראו בנישואין הללו כנישואין שנעשו או נשמרו באופן מלאכותי לצורך קבלת אזרחות.
מהן זכויות היורשים בישראל ואיך לטפל בירושה?
הכנת צוואה בישראל דורשת התאמה לחוק. הצוואה חייבת להיכתב על ידי עורך דין ישראלי ולהישמר אצל הרשם. אם לא נכתבה צוואה, הרכוש הניחול יחולק, תחילה וראשית, בין הבן זוג והילדים של הנפטר. הבן זוג יורש את כל הירושה, רק אם לנפטר לא נותרו ילדים, אחים, אחיות או הורים.
האם יש לבני זוג בני זוגות אזרחיות זכות ירושה?
אם הנפטר מבני הזוג האזרחי לא השאיר צוואה, בן הזוג האזרחי שלו יכול להגיש תביעה להכרה בו כבן זוג הזכאי לירושה, על סמך הוכחות למגורים משותפים.
למה כדאי לחתום על הסכם נישואין?
הסכם נישואין מאפשר לבני הזוג לסדר מראש עניינים כלכליים ורכושיים ואף ענייני אפוטרופוסות על ילדים, כולל ילדים עתידיים, במקרה של גירושין. זה יכול להיות שימושי להבטחת זכויות ואינטרסים של כל אחד מבני הזוג בעתיד.
איך לערוך הסכם נישואין בישראל?
הדרך הנכונה לחתום על הסכם נישואין היא לפנות לעורך דין, מומחה לדיני משפחה. הסכם נישואין נערך בהשתתפות עורך דין ונכנס לתוקף רק לאחר החלטת בית המשפט, בניגוד לחוזה רגיל, הנכנס לתוקף מרגע חתימת הצדדים.
איך לקבל אזרחות לילד שנולד להורים ישראלים בחו"ל?
על פי חוק, הרישום צריך להתבצע במשרד הפנים של ישראל או בקונסוליה בחו”ל תוך 30 יום מיום הלידה. באתר הקונסוליה של ישראל במדינת השהות ניתן למצוא מידע על רשימת המסמכים הנדרשים להגשה לצורך רישום זמני של הילד כאזרח ישראל. אם הילד נולד לאב ישראלי ואם זרה מחוץ לנישואין או נרשם לאחר מועד, יותר משנה מיום הלידה, יידרש ביצוע בדיקת DNA על פי החלטת בית המשפט המשפחתי בישראל.
קביעת פגישה
השאירו את פרטי הקשר שלכם ומנהל הפרויקט שלנו ייצור איתכם קשר בהקדם האפשרי.
אודות חברה
המשרד מעניק שירותים משפטיים בתחום הגירה, משפחה, מסחרי ומשפט עבודה, מבצע עסקאות נדל”ן, מפתח פתרונות פרטניים לעסקים ופרטיים ומעניק ליווי משפטי לחברות ישראליות ובינלאומיות. עורכי הדין שלנו משתתפים בקביעות בעבודת ועדות ייעודיות בלשכת עורכי הדין בישראל ובכנסת, יוצרים תקדימים שיפוטיים, משפרים מנגנוני רגולציה בתחומי המשפט השונים, מעניקים סיוע מייעץ לנציגויות רשמיות של מדינות זרות וארגונים ציבוריים משמעותיים הממוקמים בישראל ישראל ומחוצה לה.